Adatvédelem

Adatvédelmi nyilatkozat

Az Ön személyes adatainak védelme fontos számunkra. Kötelezzük magunkat arra, hogy az Önről gyűjtött adatokat a legnagyobb gondossággal kezeljük, és azokat védjük a visszaélésektől.

Az adatkezelő neve és kapcsolati adatai:

Schlotterer Sonnenschutz Systeme GmbH, Seefeldmühle 67 b, 5421 Adnet
E-mail-cím: verkauf@schlotterer.at
Internet: www.schlotterer.at
Telefon: +43 6245 85591-100
Fax: +43 6245 85591-9100
Cégjegyzék szám.: FN 212294y Landesgericht Salzburg

Ha kérdése van, vagy gyakorolni kívánja jogait, e-mailen fordulhat adatvédelmi koordinátorunkhoz a datenschutz@schlotterer.at címen, vagy postai levelet küldhet „az adatvédelmi koordinátor részére” megjelöléssel.

Az adatkezelés célja:

Az adatkezelés célja elsősorban az érintett személlyel vagy az érintett személy által képviselt vállalkozással kötött szerződés teljesítése, vagy a szerződést megelőző intézkedések elvégzése az érintett személy kérésére a GDPR 6. cikk 1. szakasz b pontja szerint, vagy az adatkezelők jogi kötelezettségeinek teljesítése a GDPR 6. cikk 1. szakasz c pontja szerint, vagy a kezelés szükséges az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekének megőrzéséhez – beleértve a jogi igények érvényesítését, gyakorlását vagy védelmét – a GDPR 6. cikk 1. szakasz f pontja szerint. A megszerzett beleegyezés esetében az adatkezelés a GDPR 6. cikk 1. szakasza szerint történik.
Amíg az adatkezelés a GDPR 6. cikk 1. szakasz f pontja szerint történik, az adatkezelő és leányvállalatai, valamint a többi címzett jogos érdeke mindenek előtt egy cégcsoporton belüli ügyfélkezelési rendszer működtetése az adminisztráció optimalizálása és egyszerűsítése valamint a közvetlen reklámtevékenység (marketing- és informatikai intézkedések, különös tekintettel az alábbi leányvállalatok által kínált termékekre és szolgáltatásokra) érdekében.


A GDPR 13. cikk 1. szakasz e pontja értelmében a következő kategóriájú címzettekről beszélhetünk:

  • Az adatkezelő leányvállalatai (elsősorban a SOLUCE Sonnenschutz GmbH, az IFN-Holding AG és az Internorm International GmbH);
  • Adatfeldolgozó;
  • Termék gyártója (elsősorban a garancia regisztrációjához);
  • Hatóságok; 
  • Harmadik felek és kooperációs partnerek (pl. fejlesztési tanácsadó; hitelkártya-kibocsátó, bankok);
  • Inkasszó szolgáltató, jogi és adózási tanácsadó, valamint szakértők a jogi igények érvényesítéshez, gyakorlásához vagy védelméhez;
  • Könyvelőcégek a könyvelési követelmények teljesítéséhez;
  • Bíróság a jogi igények érvényesítéshez, gyakorlásához vagy védelméhez
  • Békéltetőtestületek (például az Európai Bizottság online vitarendezési platformja).

Tárolási korlátozás és törlés:

A személyes adatokat addig őrzik, amíg az

  • érintett személlyel vagy az érintett személy által képviselt vállalkozással kötött szerződés vagy
  • egy jogi kötelezettség teljesítéséhez (például az UGB, BAO szerinti 7 éves megőrzési időszak) vagy
  • a jogi igények érvényesítéséhez, gyakorlásához vagy védelméhez szükséges.

Az Ön jogai

A GDPR értelmében a következő jogai vannak a szabályozásban meghatározott kivételekkel:

  • Hozzáférési jog (GDPR 15 cikk),
  • Helyesbítési jog (GDPR 16. cikk),
  • Törlési jog (GDPR 17. cikk),
  • Kezelés korlátozásának joga (GDPR 18. cikk),
  • Kezelés elleni tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk),
  • Adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk),
  • Panaszhoz való jog a felügyeleti hatóságnál (GDPR 77. cikk, különös tekintettel az osztrák adatvédelmi hatóságra),
  • Beleegyezés visszavonásához való jog (GDPR 7. cikk 3. szakasz), ha az adatkezelés beleegyezésen alapul, jövőbeli hatállyal. 

Adattárolás:

A személyes adatok rendelkezésre bocsátása törvényi előírás vagy szerződéses kötelezettség, így az érintett személy köteles biztosítani ezeket, és az adatok rendelkezésre bocsátásának elmulasztása az üzleti kapcsolat elutasítását eredményezi.
 

Amennyiben az adatokat nem az érintett személytől szerzik be, a következő kategóriájú személyes adatok nyilvánosan hozzáférhető adatbázisokból is beszerezhetők (például ingatlannyilvántartásból, cégjegyzékből, hirdetményi adattár, központi nyilvántartásból):

  • Ingatlannyilvántartási adatok
  • Cégjegyzékadatok
  • Hiteladatok, beleértve a fizetési előzményeket (pl. hitelvédelmi lekérdezések)
  • Fizetésképtelenségi adatok
  • Nyilvántartási adatok 
  • Keresőmotorok, közösségi hálózatok, webhelyek

Közvetlen reklámok elleni tiltakozáshoz való jog:

További információ a GDPR 21. cikke szerinti tiltakozási joggal a közvetlen reklámok vonatkozásában:
Ha személyes adatokat kezelnek a GDPR 21. cikk 2. szakasza szerint, az érintett személynek joga van ahhoz, hogy bármikor tiltakozhasson az őt érintő személyes adatok kezelése ellen. Ilyen tiltakozás esetében nem folytatódik a személyes adatok kezelése.

Google Analytics:

A www.schlotterer.at webhely a Google Analytics szolgáltatást, a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatását használja. A Google Analytics ún. „sütiket”, szöveges adatokat használ, amelyek a számítógépén tárolódnak, és lehetővé teszik az Ön webhelyhasználatának elemzését. Például olyan adatokat foglalnak magukban, mint például az operációs rendszer, a böngésző, az IP-címe, az Ön által korábban megnyitott webhely (ref. URL), és a dátum és időpont, amikor meglátogatta a webhelyünket. A szövegfájl által létrehozott, a weboldalunk használatáról szóló információk továbbításra kerülnek az USA-ban lévő Google szerverre, ahol ezeket tárolják. Google ezeket az információkat arra használja fel, hogy kiértékelje a honlap Ön általi használatát, jelentéseket küldjön a honlappal kapcsolatos tevékenységekről a honlap üzemeltetőinek és további, a honlap használatával és az internet használatával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson. Google ezeket az információkat adott esetben harmadik személyeknek is továbbítja, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy amennyiben ezeket az adatokat Google megbízásából harmadik személyek dolgozzák fel. Google semmi esetre nem hozza összefüggésbe az Ön IP-címét egyéb adatokkal. Erről további tájékoztatás közvetlenül a Google-adatvédelmi nyilatkozatban található.

A honlap használatával kapcsolatos sütik általi adatok gyűjtését, és ezeknek az adatoknak (ideértve az Ön IP-címét is) a Google-ben történő feldolgozását megakadályozhatja, ha az alábbi linken elérhető böngésző bővítményt letölti és telepíti: tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben használni ennek a honlapnak minden funkcióját. Ennek a honlapnak a használatával egyetértését fejezi ki, hogy az Öntől gyűjtött adatokat Google a fentiekben írt módon a fenti célra feldolgozza.

Google a DoubleClick DART-sütiket használ

A felhasználók kikapcsolhatják a DART-sütik használatát a Google hirdetésekre és tartalmi hálózatra vonatkozó adatvédelmi irányelveinek felkeresésével. Ekkor nem kerül mentésre a felhasználóról semmilyen közvetlen személyes adat, kizárólag csak az internetprotokoll címe. Ezek az információk arra szolgálnak, hogy Önt automatikusan felismerjük, ha ismét meglátogatja honlapunkat.

Honlapjainkat természetesen sütik nélkül is megtekintheti. Ha nem szeretné, hogy felismerjük a számítógépét, megakadályozhatja, a sütik elhelyezését az Ön merevlemezén, amennyiben a kereső beállításoknál „sütik letiltása” beállítást választja. Azt, hogy ez egyedi esetekben hogyan működik, kérjük, hogy olvassa el az Ön keresője használati útmutatójában. Ha letiltja a sütiket, ez az ajánlataink korlátozott funkciójához vezethet.

A sütik kis szöveges fájlok, amelyeket a számítógépén, a böngészője ment el. A sütik nem okoznak kárt a számítógépén, és nem tartalmaznak vírusokat. Nem keressük vissza az Ön személyes adatait. Lehetősége van arra, hogy a böngészőjében letiltsa a sütiket. Ez esetben nem menthetők el a sütik az Ön számítógépén.